Spring naar inhoud
logo

OpenStad.org Demosite - Agenderingstool

Wat kun je verwachten als je je idee online zet?

Toegevoegd op 6 mei 2022

Initiatiefnemers krijgen begeleiding van een moderator. Wat kun je verwachten als je je idee instuurt op de agenderingstool?

Een moderator helpt je graag op weg met je idee!


Er zijn verschillende moderators voor de Agenderingstool die initiatiefnemers begeleiden. Wat kun je verwachten als je je idee online zet? 

Op dit platform kun je heel snel en makkelijk een idee of een wens plaatsen. Soms is dat niet helemaal uitgewerkt. Maar daardoor zijn er wel veel creatieve out of the box-oplossingen voor dingen bedacht.

Begeleiding
Bijvoorbeeld, een plan om een straat groen te maken. Dat is nog niet volledig uitgewerkt, maar misschien is er veel steun voor in de buurt. We helpen dan bij het concreet maken van het plan. Het stadsdeel doet bijvoorbeeld een haalbaarheidsonderzoek om daarbij te helpen.

Wat betekent meedoen?
Iedereen die een idee uploadt, krijgt een telefoontje van een moderator. Die legt uit hoe de Agenderingstool werkt en hoe je stemmen zou kunnen werven. 

Voorbereiding
Elke twee weken wordt de initiatiefnemer met de meeste stemmen uitgenodigd om een presentatie te geven. Je kan hulp krijgen bij het voorbereiden van de presentatie. Tijdens de vergadering wordt het initiatief besproken. Als er besloten wordt om het verder uit te werken, vertellen we welke verdere stappen je kan verwachten. 

Aanpassen
Soms lukt het niet om een specifiek plan uit te voeren. Maar misschien hebben veel mensen al gestemd. Dan kijken we of we het ergens anders of in een andere vorm kunnen uitvoeren. 

Doe mee!
We helpen je graag bij het gebruik van dit platform. Heb jij ook een goed idee? Stuur je voorstel in!

“Heb jij een goed voorstel?”

Stuur je plan in!
tekstwolk-punt

Login om verder te gaan




refresh

Cancel